Instruire practică pentru utilajul de foraj DJ10

Utilajul de foraj dirijat DJ10 introduce utilități

Aflat într-o zonă a Timișoarei cu circulație intensă, utilajul de foraj dirijat DJ10 înconjurat de blocuri și magazine, face posibilă pozarea unei țevi de protecție pentru firele de curent, la o clădire nouă.

Pentru început echipa verifică interferențele de pe traseu. Următorul pas este montarea sondei în sapa de foraj pentru a putea detecta unde se află aceasta în timpul forarii și pentru ca cei care coordonează forajul să poată manevra corespunzător utilajul.

După verificarea terenului și săparea gropilor de intrare și ieșire, se începe forajul pilot. Pentru această subtraversare a fost nevoie de o rază de curbură destul de mare. Cu ajutorul bentonitei și a tehnologiei s-a realizat subtraversarea. În etapa următoare s-a facut lărgirea canalului de foraj pentru ca să poată fi trasă țeava de protecție.

Puteți vizualiza aceste etape în imaginile de mai jos.

Echipa Imocon a ajutat la lucrare prin instruirea practică a muncitorilor

Avantajele instruirii

Manevrarea corectă a utilajului
Reducerea riscurilor de accidente
Utilizarea în parametri optimi pentru a beneficia de randament
Evitarea erorilor în executie
Eliminarea riscului de deteriorare a pieselor
Menținerea în stare bună de funcționare
Execuția corectă a lucrărilor

În cazul spațiilor de dimensiuni reduse din centrele urbane capul de forare trebuie să ajungă pe orizontală la adâncimea de pozare pe o distanță cât mai scurtă. În această situație, rampa trebuie ajustată la un unghi mai mare. Rampa TERRA-JET-ului DJ 10 este reglabilă până la un unghi de 67 % (34°)

Informații legate de Utilajul de foraj dirijat Terra Jet DJ10 găsiți în site-ul nostru printr-un simplu clic aici.

Urmariți-ne și pe canalele