Baterea țevilor de oțel cu ciocanul de batere de la Terra

 

Ciocanele de batere TERRA sunt unele dintre cele mai rapide și mai puternice ciocane pe care le puteți găsi pe piața mondială. Cu imensa forță de batere și necesarul scăzut de aer, inginerii elvețieni și-au demonstrat talentul în arta proiectării. Cu ciocanele de batere țevi de oțel ale producătorului TERRA, puteți bate țevi de oțel cu lungimi de la 150 mm (6“) până la 3000 mm (120“). Acestea sunt atașate la capătul țevii. Transferul de putere are loc prin inelele de batere având o oprire pozitivă pentru transferul de putere de 100%. Se pot realiza lungimi de până la 120 m, în funcţie de tipul de sol și de diametrul țevii. Pistonul produce un impact și o energie de batere foarte mare. Acesta cântărește cca. 60% din greutatea ciocanului. Chiar și cele mai mari pistoane de lovire, cu o greutate de 1,5 tone, sunt produse dintr-o singură bucată, în consecință nu există îmbinări periculoase. Datorită pistonului principal greu, ciocanul are o forță mare de batere. Impulsul este transferat acolo unde este necesar – la cap; fiind posibil datorită capului de batere tubular (hollow head). TERRA oferă garanție de 3 ani pentru pistonul principal. 
 
introducere teava de otel prin batere

introducerea țevii in subteran prin batere

 
Ciocanul TERRA-HAMMER nu se teme de nicio comparație cu ciocanele de batere convenționale datorită puterii sale imense și vitezei uriașe. Dacă comparați ciocanul TERRA cu alte ciocane convenționale, veți vedea că ciocanele producătorului TERRA sunt mai lungi. Ciocanul în sine este mai scurt, dar în același timp mai puternic. Acest lucru este posibil numai datorită faptului că TERRA a inventat conceptul de cap tubular (hollow head). Impulsul este transferat acolo unde este necesar – și anume la cap. Datorită porturilor de accelerare în carcasa principală, pistonul principal poate fi acționat cu un consum de aer redus. 
 
 
ciocan de batere teava de otel

ciocan de batere teava de otel

 

Țeava este deschisă la capătul din faţă în timp ce este bătută în pământ, permițând pătrunderea pământului în ţeavă. La terminarea instalării, solul din interiorul țevii este îndepărtat prin folosirea de echipamente speciale ce utilizează forțe pneumatice hidraulice sau prin procedee de curăţare cu echipament cu melc.
 
 
 
Aplicare verticală -Țevile cu diametru de până la 3000 mm se introduc vertical în pământ. Ele vor folosi ca fundație pentru stâlpi, piloni pentru instalații portuare, picioare pentru platforme, fundație pentru catarg, pentru foraje verticale etc.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Inelele de batere de la TERRA transmit energia de batere, furnizată de ciocanul TERRA țevii de oţel. Inelele de batere TERRA sunt realizate cu o ușoară conicitate şi cu un opritor. Conul se împănează ȋn țeava de oţel. Transferul de energie se realizează prin inelul împănat 100 %. Opritorul previne inelul să intre cu totul in țeavă și previne lărgirea excesivă a țevii. Pentru țevile din oțel cu un diametru interior de 365 mm și mai mare, se utilizează sistemul de blocare TERRA. Sistemul de blocare TERRA este alcătuit din diferite inele de ramă, fiecare proiectat pentru a se interconecta.
 
Ciocanele noastre se adaptează nevoilor șantierului dumneavoastră atât prin dimensiuni cât și prin accesorii. Vedeți în site mai multe informații sau puteți viziona filmulețe cu fabricarea ciocanului de batere cât și lucrări in pagina noastră de youtube