Țevile sunt așezate rapid și ușor folosind mini-foreza

Țevile sunt așezate rapid și ușor folosind mini-foreza

Acest loc de muncă a necesitat traversarea a două ziduri de piatră și curtea adiacentă pentru a reînnoi un canal deteriorat din St. Lorenzen, Austria. Sa depășit cu desăvârșire o diferență de altitudine de 8 m în cadrul unei întinderi orizontale de 18 m. Datorită casei și a grădinii mici din fața acesteia, o instalare a platformei pe partea superioară nu a fost pusă la îndoială. Aceste foreze sunt ideale pentru astfel de condiții. Pe de o parte, acestea sunt mai scurte în lungime decât platformele HDD convenționale. Contractorul austriac Erdbau Gruber GmbH din Styria a folosit acest utilaj de foraj orizontal dirijat TERRA-JET TJ 3008 ES echipat cu prajini de foraj de lungime de 1 m, ceea ce permite o rază de curbură maximă de 35 m (132 ft). Echipamentul a fost instalat cu o inclinatie de + 35%. De acolo a fost realizată gaura pilot de 22 m. Adâncimea puțului de pornire și inclinația de pornire al forajului au fost determinate într-un mod care a permis atât trecerea nedistructivă a peretelui de piatră cu fundația acestuia, cât și direcționarea suficient în sus pentru a ajunge la groapa țintă așa cum era planificat . Progresul și precizia găurii pilot sunt urmărite cu dispozitivul de poziționare. Pereții de piatră și gardurile au îngreunat localizarea. Prăjina a fost urmărita prin monitorul de pe platformă.
Maestrul de foraje Jürgen Ertl manevrează TERRA-JET TJ 3008 ES. Cilindrii hidraulici permit o tensionare ușoară, fermă și sigură a mașinii în groapa de pornire. Bentonita acumulată a fost aspirata de o pompa de aspirare cu vid.

După finalizarea cu succes a găurii pilot, conducta de produs HDPE cu un diametru exterior de 160 mm a fost trasă direct. Imaginea de mai sus prezintă capul de extindere ø 215 mm cu țeavă HDPE atașată ø 160 mm înainte de a începe tragerea simultană a țevii.

TERRA-JET TJ 3008 ES este proiectat astfel încât uneltele și sculele pot fi puse în aceeași platforma. Acest lucru permite crearea gropilor de o dimensiune minimă în același timp, se poate asigura că țevile pot fi trase suficient de bine. Mai mult, asigură o demontare mai ușoară a uneltelor după terminarea lucrării.