Foraj orizontal dirijat cu pornire dintr-un cămin de vizitare

Foraj orizontal dirijat cu pornire dintr-un cămin de vizitare


Foraj orizontal dirijat cu pornire dintr-un cămin de vizitare

Imaginați-vă că puteți folosi gurile de canal existente pentru a poza rețele de electricitate, gaz și apă, fără a fi nevoie să săpaţi drumurile sau grădinile din faţa proprietăților private. Utilajul de foraj orizontal dirijat TERRA MINI-JET 1600 funcționează dintr-un cămin de vizitare. Acesta este controlat din partea superioară printr-o ridicare automată a prăjinii de foraj. Operatorul se află în partea de sus a drumului în timpul forajului şi lărgirii și nu jos, în căminul de vizitare.


Instalare

Modelul TERRA MINI-JET 1600 se potrivește într-un cămin cu diametru de 1.000 mm (40 ") cu o deschidere de 620 mm (24,4"). TERRA MINI-JET 1600 este poziționat vertical şi coborât prin gura căminului. În interiorul căminului, este poziționat orizontal la înălțimea potrivită pe o platformă de lemn. TERRA MINI-JET 1600 este fixat cu brațele sale în interiorul căminului. Cu un burghiu central, TERRA MINI-JET 1600 forează o deschizătură în peretele căminului. Apoi, poate începe forajul pilot.


Foraj pilot

Primul pas al Forajului Orizontal Dirijat este forajul pilot. Prăjinile de foraj în forma tubulară sunt împinse hidraulic în sol. Capul de forare trasează un tunel în pământ. Fluidul de foraj (bentonita) este pompat prin duzele capului de forare pentru a disloca pământul. Capul de forare are o placa de direcție asimetrica. Atâta timp cat capul de forare este rotit continuu, acesta forează un tunel drept. O sondă în interiorul capului de forare transmite semnale la suprafață și permite localizarea continuă a capului de forare. Pentru a schimba direcția, rotirea capului de forare este oprită într-o anumită poziție astfel ca placa de direcție să indice direcția dorită. Acum capul de forare este împins în pământ fără rotire. Astfel, capul de forare se îndreaptă în direcția plăcii de direcție (unghi de rulare).


Lărgire

În momentul în care capul de forare ajunge în groapa țintă, acesta este înlocuit cu un lărgitor. Acest lărgitor deschide canalul de forare și concomitent trage înăuntru țeava HDPE. În funcție de condițiile de sol, se pot folosi lărgitoare cu diametre de până la 1.000 mm (40”), ceea ce permite tragerea unor țevi HDPE cu diametrul de până la 800 mm (32”) sau a unor legături de țevi formate din mai multe țevi HDPE. Ca fluid de forare se folosește bentonită sau ejactomer, în amestec cu apă. Fluidul de forare stabilizează canalul de foraj, reduce la minim frecarea la prăjinile de forare și la noua țeavă HDPE, respectiv transportă particulele de sol prin canalul de forare în groapă.

Beneficii

De la cămin la cămin (sistem cu ţevi scurte):
reînnoirea vechilor ţevi fără groapă

Putere şi viteză:
cel mai puternic utilaj de foraj orizontal dirijat din clasa sa

Cea mai bună rază de îndoire: raza de îndoire de 15 m (50 ft) permite curbe foarte înguste

ADBSe: Sistem electronic automat de forare și lărgire
Modul croaziera:
forare automata prin apăsarea unui buton