Foraj orizontal dirijat HDD cu TERRA-JET

Foraj orizontal dirijat HDD cu TERRA-JETForajul pilot

Primul pas al Forajulul Orizontal Dirijat (HDD) este forajul pilot. Prăjinile de forare tubulare sunt împinse hidraulic prin sol. Capul de foraj taie o gaură de foraj în sol. Fluidul de foraj (bentonita) este pompată în capul de foraj prin duzele utilajului pentru a slăbi solul. Capul de foraj are o placă de direcție asimetrică. Atâta timp cât capul de foraj își menține mișcarea rotativă, acesta taie un canal de foraj drept. O sondă din interiorul capului de foraj transmite semnale către suprafață și permite localizarea continuă a capului de foraj. Pentru schimbarea direcției se oprește mișcarea rotativă a capului de foraj într-o poziție în care placa de direcție este orientată către direcția dorită. Acum capul de foraj este împins în jos în sol, fără mișcări rotative și astfel acesta se poziționează în poziția (unghiul de rulare al) plăcii de direcție.


Lărgire

În momentul în care capul de foraj ajunge la groapa țintă, acesta este înlocuit cu un lărgitor. Acest lărgitor deschide canalul de foraj și concomitent trage înăuntru țeava HDPE. În funcție de condițiile de sol, se pot folosi lărgitoare cu diametre de până la 1.000 mm (40”), ceea ce permite tragerea unor țevi HDPE cu diametrul până la 800 mm (32”) sau a unor legături de țevi formate din mai multe țevi HDPE.
Ca fluid de forare se folosește bentonită sau ejactomer, în amestec cu apă. Fluidul de forare stabilizează canalul de foraj, reduce la minim frecarea la prăjinile de forare și la noua țeavă HDPE, respectiv transportă particulele de sol prin canalul de foraj în groapă.


Beneficiile dumneavoastra

3 year warranty:
for all main pistons

Combi head (KOK):
The most intelligent head for piercing tools

Quick reverse function (Version F):

Quick reverse function (Version S):
by a simple 1/4 turn of the air hose


Service-friendly:
Simple construction provides highest reliability