Performanța vine de la Terra

Lucrările de subtraversări și de foraj dirijat necesită utilaje de înaltă performanță, suficient de versatile pentru a face față oricărei provocări, deoarece sub pământ oricât de bune ar fi planurile tehnice nu se știe niciodată ce obstacole se pot întâlni.

Producătorii care pot oferi utilaje pentru orice tip de lucrare de la cele din oraș unde trebuie să subtraversezi o stradă sau un bulevard pentru a lansa o conductă noua de gaze, apă sau canal, cât și pentru a introduce cablu de curent sau fibră optică, până la cele care pot traversa pe sub un râu sau cale ferată, sunt puțini chiar și la nivel mondial, deoarece trebuie întotdeauna să ofere soluția optimă pentru fiecare aplicație în parte..

Producătorul elvețian Terra AG este considerat în prezent ca cel mai important expert european în domeniul producției de utilaje pentru subtraversări și foraj dirijat, având peste 75 de brevete internaționale dezvoltate în propriile centre de cercetare. Utilajele Terra sunt apreciate și utilizate pe toate continentele, iar în România ele sunt cunoscute de către firmele specializate prin firma noastră Imocon. 

Imocon oferă o gamă largă de utilaje și echipamente cum ar fi echipamente pentru foraj, utilaje de săpat șanțuri, pompe de epuizment, sisteme de sprijiniri și susținerea malurilor de pământ, echipamente de transport și instalarea cabluri și țevi, motocompresoare și picamere.

Experții Imocon asigură întotdeauna asistența necesară partenerilor lor de afaceri, firme de prestigiu ce execută lucrări de subtraversări și foraj pe întreg teritoriul țării și specializate în distribuția apei, gazelor, curentului electric sau telefoniei.

Producătorul elvețian a echipat toate utilajele Terra Jet și Mini-Jet cu sistem ADBS, un sistem ce setează automat, în milisecunde forța de tragere și lărgire, în funcție de condițiile întâlnite în subteran, protejând astfel echipamentele de forare și mărind precizia traiectoriei dorite sau crescând viteza de lucru, în funcție de opțiunea operatorului.

În România cele mai solicitate echipamente sunt forezele pneumatice Terra Hammer T80 si Terra Hammer T135 cu diametre de 80, respectiv 135 mm pentru realizarea branșamentelor de apă și gaz, respectiv instalarea țevilor de apă de 110 mm și a țevilor de protecție pentru cabluri electrice. Aceste foreze sunt capabile să lărgească gaura inițială, putându-se introduce o țeavă de diametru mai mare dar pot să bată și țevi metalice. Am putea să zicem ca sunt utilaje 3 în 1.

Tot în topul cererilor sunt și utilajele de foraj orizontal dirijat compact, gama cu cea mai mare diversificare la nivel mondial a producătorului Terra. Utilajele Mini-Jet sunt concepute pentru lucrările din aglomerările urbane, în spatii înguste, chiar din cămine de vizitare, fiind utilizate pentru lucrările de apă, gaz, canalizare, cabluri electrice sau telecomunicații.

În afara dimensiunilor reduse un mare avantaj pe piață al utilajelor Mini-Jet este că sunt dirijabile la fel ca și utilajele șenilate și pot executa lucrări complexe pe distanțe de 50-120 m.

Toate echipamentele dirijate, chiar și cele compacte, pot fi echipate cu sistemul „Terra Rock” pentru forarea în rocă compactă.

Utilajele șenilate au sistem de schimbare automată a prăjinilor și sunt adițional echipate cu două sisteme ce măresc viteza de lucru și scad costurile de exploatare.

O altă caracteristică a utilajelor de la Terra este „Cruise mode” similar cu sistemul Tempomat cunoscut șoferilor. Sistemul „Curve mode” ajută foarte mult la virarea în soluri dificile.

Cele mai mari utilaje de la Terra beneficiază de sistem de mixare „on board”  și nu necesită sistem adițional, ci doar un rezervor cu apă, ceea ce aduce utilizatorului economii importante de bani și timp.

Pentru a veni în întâmpinarea celor cu buget redus dar care vor să beneficieze de calitatea elvețiană, dar și pentru profesioniștii care doresc echipamente dotate „full option” – Terra oferă variante șenilate cu sau fără cabină, respectiv cu stație de lucru clasică cu manometre sau cu panou computerizat de tip „touch screen” care înregistrează parametri de forare. Stația de lucru oferă un mediu confortabil pentru operator, acesta rotindu-se cu 180 grade. Operarea utilajului fiind asigurată de joystick-uri ergonomice și o vizibilitate de 360 grade, toate regăsindu-se în dotarea standard.