Subtraversarea unei Intersecții cu Sens Giratoriu pentru Racordarea Utilităților la Școala Nouă

Provocarea Subtraversării unei Intersecții cu Sens Giratoriu

În lumea construcțiilor și a lucrărilor publice, tehnologiile inovatoare joacă un rol crucial în eficientizarea proceselor și minimizarea impactului asupra mediului și comunităților. Un exemplu concret în acest sens provine din proiectul recent de subtraversarea a unei intersecții cu sens giratoriu, pentru racordarea utilităţiilor la noua şcoală.

Datorită amplasării şcolii racordarea utilităților a adus echipei de construcții o provocare semnificativă, deoarecce traficul din acea zonă nu putea fi oprit.

Colaborarea dintre echipa de construcții și noi au dat și o notă educativă proiectului. Nu s-a pus accent doar pe vânzarea echipamentului, ci și pe facilitarea unei colaborări educaționale. Echipa de construcții a primit asistență directă în utilizarea corectă a forezei, contribuind la dezvoltarea competențelor necesare pentru operațiuni eficiente.

Această manevră complexă a fost necesară pentru a facilita conectarea la rețelele de utilități esențiale. Abordarea cu atenție și competența necesară în această etapă crucială a proiectului au fost esențiale pentru a asigura succesul.

Eficiență și Precizie

Planificarea riguroasă a fost esențială pentru a asigura o integrare eficientă și pentru a minimiza impactul asupra traficului și infrastructurii existente.

În cadrul proiectului de racordare a utilităților la școala nouă prin subtraversarea unei intersecții cu sens giratoriu, s-a utilizat o teavă de PVC cu diametrul 90 mm. Această alegere a tevii a fost determinată de cerințele specifice ale proiectului. În cadrul lucrării a fost folosită o foreză de Ø105, un instrument de excelență cu specificații tehnice remarcabile. Această foreză este un model T, având un cap sudat, cu capacitatea de a deplasa eficient pământul în timpul procesului de forare.

Modelul T dispune de un cap de forare Combi (KOK) cu caracteristici superioare, în special în comparație cu alte capete de forare, cum ar fi cele în trepte (stelat), conice sau de tip coroană. Canalele longitudinale ale capului Combi înlătură solul în lateral, facilitând forarea în condiții dificile de teren. Acest cap oferă cea mai mare precizie la forare și asigură o performanță superioară în demolarea obstacolelor.

Cuțitele de tăiere și de demolare ale capului Combi (KOK) sunt proiectate pentru a distruge eficient orice obstacol, fie că este lovit lateral sau perpendicular. Dalta stelată a capului Combi contribuie la demolarea obstacolelor și asigură o durată lungă de viață a piesei, fără părți mobile care să se uzeze.

Forezele Terra

Forezele pentru subtraversări de la Terra, redefinează procesele de instalare subterană, oferind soluții eficiente și sustenabile pentru proiectele voastre. În timp ce străpung solul, forezele pneumatice instalează țevi din PVC sau PE. Acest proces simplificat elimină etapele multiple și optimizează eficiența instalării subterane.

Echipate cu capul combi (KOK), aceste foreze pneumatice pot pătrunde cu ușurință chiar și în solurile cele mai dure. Ele sunt pot realiza patru operațiuni importante: Foreaza, Largeste, Bate teava și Trage Țeava.

Au capacitatea de a realiza foraje cu diametre de până la 3000 mm (120 inch), rachetele de subtraversare Terra acoperă o gamă largă de aplicații. Forajele mai mari se realizează prin baterea țevilor de oțel, oferind flexibilitate în gestionarea proiectelor de diverse dimensiuni.

Utilaje de foraj orizontal pentru subtraversări fără săpătură deschisă