Foraj pentru introducere de fibră optică

Foraj pentru introducere de fibră optică în Germania

Este adevărat că disponibilitatea în bandă largă a devenit o necesitate crucială în era digitală, cu o cerere în creștere pentru lucru de acasă, educație online, divertisment și multe alte activități. Germania a fost criticată pentru întârzierile sale în furnizarea accesului la internet de înaltă viteză, iar guvernul german și-a asumat angajamentul de a îndeplini dreptul legal la internet rapid pentru toți cetățenii până în anul 2025.

Implementarea unei rețele naționale de fibră până la domiciliu (FTTH) este, fără îndoială, o soluție viabilă pentru a asigura conectivitatea la internet de înaltă viteză și a reduce decalajul față de alte țări industrializate de top. Cu toate acestea, este adevărat că acest lucru va necesita o creștere dramatică a activităților de construcție și investiții semnificative în infrastructură.

Pe lângă eforturile de construcție, este important să se abordeze și aspectele politice și organizaționale legate de implementarea unei astfel de rețele. Acest lucru poate include luarea deciziilor cu privire la finanțare, reguli și reglementări, protecția datelor și a vieții private, precum și colaborarea cu furnizorii de servicii de internet și alte părți interesate.

În ansamblu, este important să se recunoască că construirea unei rețele naționale de fibră până la domiciliu este o sarcină importantă și complexă, dar este necesară pentru a asigura că toți cetățenii au acces la internet rapid și sigur. Prin implementarea unei astfel de rețele, Germania poate îmbunătăți competitivitatea sa economică și poate oferi o mai mare accesibilitate și inclusiune socială.

Utilajul de foraj inteligent

Forajul subteran orizontal (HDD) este o tehnică avansată utilizată pentru a instala conducte și cabluri subterane fără a distruge suprafața solului. Acest lucru poate fi foarte util în zone urbane dens populate, precum și în zonele cu infrastructură existentă, precum linii electrice, conducte de apă și gaze, care trebuie evitate.

În cazul specific menționat, existau mai multe linii electrice, conducte de apă și gaze care trebuiau evitate, ceea ce a făcut ca forajul să fie o provocare tehnică specială. Pentru a asigura succesul forajului, a fost necesară o clarificare prealabilă amănunțită a pozițiilor acestor conducte și a unui control precis de-a lungul traseului țintă. De asemenea, a fost necesară o poziționare exactă a capului de foraj în timpul forajului.

Utilajul de foraj orizontal TERRA-JET DJ 23 are o tehnologie avansată, capabilă să efectueze foraje orizontale subterane în condiții dificile. Acesta utilizează o tehnologie de ultimă generație pentru a asigura o precizie ridicată și o eficiență maximă în timpul forajului.

Utilajul de foraj cu brevete

Datorită condițiilor dificile ale subsolului din groapa de intrare și de ieșire (argilă intercalată cu pietriș și pietre) s-a ales capul de foraj cu 3 degete pentru forajul pilot. Acest cap de foraj este potrivit pentru condițiile de subsol parțial mai dure. Alezajul pilot a fost efectuat la un unghi de intrare de 15 ° (pantă = 27 %). Datorită rampei de foraj oscilante brevetată, care permite reglarea rampei de foraj în sus și în jos, dar și pe verticală înainte și înapoi, punctul de intrare al capului de foraj a putut fi plasat cu exactitate.
După numai 75 de minute s-a ajuns la groapa de ieșire cu precizie. Clientul a înregistrat digital datele mașinii ale TERRA-JET DJ 23, cât și datele de localizare ale DigiTrak Falcon F5, adică datele de adâncime, panta, etc…

Putere, precizie, performanță – utilajul de foraj Terra Jet DJ23

Utilajul de foraj TERRA-JET DJ 23 și-a arătat puterea în acest proiect de introducere de țevi fără săpare de șanț, datorită inovațiilor sale tehnice unicemulte dintre acestea fiind brevetate.

Cele 11 tone forță de tracțiune și tragere, cu un cuplu de 3’100 Nm și o viteză maximă de rotație a tijei de foraj de 284 rpm sunt generate de un motor diesel DEUTZ cu 101 CP (74,4 kW) de putere. Acest lucru, combinat cu dimensiunile relativ mici ale mașinii, a garantat execuția eficientă și precisă a acestui foraj de peste 80 m lungime într-un timp record ;i un spațiu redus.

În timpul procedurii de forare, lărgire și tragere a țevilor, utilajul TERRA-JET DJ 23 a fost susținut de utilizarea sistemelor electronice de asistență la foraj, funcționând întotdeauna la cel mai optim nivel.

TERRA-JET DJ 23 și-a demonstrat cu succes calitatea elvețiană și potențialul.

Imediat după terminarea forajului pilot cu un diametru de ø 106 mm (4”), forajul a continuat cu un lărgitor KODIAK ø 254 mm (10”). Un fascicul de țevi, constând dintr-o țeavă cu diametru mai mare ø 180 mm (7,5”) și cinci țevi de protecție din fibră de sticlă, a fost tras în timp record.
Procesul de lărgire și tragerea țevilor a durat aproximativ 2,5 ore, adică doar de două ori timpul necesar forajului pilot.

DJ 23 reprezintă evoluția modernă a utilajelor de foraj orizontal dirijat, proiectate de TERRA. Dotat cu motor DEUTZ Diesel puternic de 101 CP(Tier 4 final), oferă până la 11 tone (20.000 lbs) forță de retragere și împingere, un cuplu de 3 050 Nm și o viteză maximă a prăjinilor de 284 rpm. Utilajul compact și totuși puternic reduce amprenta șantierului și crește productivitatea.

Timpul rapid de instalare, mobilitatea crescută și o interfață de operare ușor de utilizat, fac din DJ 23 unul dintre cele mai productive utilaje HDD din clasa sa.

Sisteme de foraj inteligente, asistate de procesoare CLP

Sistemele de foraj inteligente precum controlul tracțiunii, modul curbă, controlul vitezei de foraj, ADBSe și AUTO TORK sunt gestionate de echipamente CLP (Control Loop Processor), ceea ce face ca forajul să fie mai ușor și mai eficient. Controlul electronic CLP simte subteranul și ajustează toate sistemele inteligente de foraj, asigurând productivitate și performanță de vârf prin ecranul de 12 inchi pentru diagnosticare la bord.

AutoTork este un sistem nou de control hidraulic-electronic care măsoară solul subteran și garantează că utilajul TERRA-JET funcționează întotdeauna la capacitatea sa optimă.