Utilaj de foraj orizontal dirijat DJ 23

Utilaj de foraj orizontal dirijat DJ 23

HDD clasa: 10 – 13 toneMotor puternic Deutz Diesel de 101 CP – TERRA-JET DJ 23

DJ 23 reprezintă evoluția modernă a utilajelor de foraj orizontal dirijat, proiectate de TERRA. Dotat cu motor DEUTZ Diesel puternic de 101 CP(Tier 4 final), oferă până la 11 tone (20.000 lbs) forță de retragere și împingere, un cuplu de 3 050 Nm și o viteză maximă a prăjinilor de 284 rpm. Utilajul compact și totuși puternic reduce amprenta șantierului și crește productivitatea.
Timpul rapid de instalare, mobilitatea crescută și o interfață de operare ușor de utilizat, fac din DJ 23 unul dintre cele mai productive utilaje HDD din clasa sa.


Cabină mobilă

Cabina utilajului de foraj HDD TERRA-JET DJ 23 poate fi rotită de la 0 ° la 60 ° chiar dacă operatorul este în cabină, oferind vizibilitate optimă la fiecare lucrare.


Sisteme de foraj inteligente, asistate de procesoare CLP

Sistemele de foraj inteligente precum controlul tracțiunii, modul curbă, controlul vitezei de foraj, ADBSe și AUTO TORK sunt gestionate de echipamente CLP (Control Loop Processor), ceea ce face ca forajul să fie mai ușor și mai eficient. Operatorul se poate relaxa, mașina face munca. Controlul electronic CLP simte subteranul și ajustează toate sistemele inteligente de foraj, asigurând productivitate și performanță de vârf prin ecranul de 12 inchi pentru diagnosticare la bord.


Raportul pentru foraj

DJ 23 este echipat cu un calculator de bord cu un ecran mare de 12″ ce înregistrează cuplul, viteza de rotație, debitul și presiunea fluidului de forare, respectiv forțele de forare în conformitate cu standardul german DVGW 321. În continuare vă prezentăm un exemplu de raport de forare.
Acesta prezintă forțele de împingere și retragere, cuplul, viteza de rotație, respectiv valorile de presiune și debit ale fluidului de forare pentru fiecare prăjină de forare, pentru un foraj complet.


Pompă de înaltă presiune FMC pentru o mai mare productivitate

Pompa FMC de înaltă presiune este la bord. Cu un debit crescut de foraj de 185 litri min, firmele care execută lucrări edilitare pot face față cu succes la condiții de teren dificile. Opțional, TERRA oferă o pompă FMC cu un debit de forare de 260 litri/min.


Pinion și cremalieră cu cameră integrată

Împingerea și retragerea șeii de rulare sunt realizate printr-un sistem cu cremalieră și pinion. Acest sistem este fiabil și puternic. Trei motoare hidraulice cu cutii de viteze mișcă șaua de rulare. Motorul hidraulic cu pistoane axiale și axul înclinat al șeii de rulare creează cuplul ridicat (AUTO TORK). Camera integrată de deasupra șeii de rulare permite o vizualizare perfectă a conectorului prăjinii de foraj. Aceasta transmite în direct pe afișajul de 12 ” din cabină pentru o vizibilitate optimă.


Rampă oscilantă de foraj

TERRA a dezvoltat o nouă rampă oscilantă de foraj pentru DJ 23. Are două puncte de rotație cu doi cilindri. Cu acest sistem unic, rampa de foraj se poate deplasa de la 19% până la 40% (11 ° – 22 °). Șenila de cauciuc rămâne pe sol până la 36% pentru o bună stabilitate.


AutoTork: noul sistem de control hidraulic-electronic

Utilajele convenționale de foraj orizontal dirijat (HDD) funcționează cu un sistem de control în două trepte de viteză. Acestea funcționează cu cuplu mare la viteză mică sau cu viteză de rotație mare la cuplu mic. AutoTork este un sistem nou de control hidraulic-electronic care măsoară solul subteran și garantează că utilajul TERRA-JET funcționează întotdeauna la capacitatea sa optimă. Sistemul AutoTork pornește la cea mai mare viteză de rotație de 284 rpm. În cazul în care solul devine mai dur și este nevoie de un cuplu mai mare la unealta de forare, sistemul AutoTork mărește automat cuplul până la valoarea necesară și reduce corespunzător viteza de rotație.


Magazia de prăjini la bord galvanizată la cald

DJ 23 are 52 de prăjini de foraj la bord, fiecare cu lungimea de 3,05 m, ceea ce rezultă însumat o lungime totală de forare de 159 m. Magazia de prăjini este galvanizată la cald, protejând astfel suprafața. Pentru foraje mai lungi reumpleți magazia cu ajutorul sistemului de reîncărcare sau pur și simplu schimbați magazia goală de prăjini de forare cu una plină.


Controlul acționării prin telecomandă

DJ 23 are un sistem de control de acționare prin telecomandă, care se poate folosi lângă utilaj. Cu acesta, utilajul poate fi condus stând în cabină sau mergând pe lângă.


Beneficiile dumneavoastra

ADBSe:
Sistem electronic automat de forare și lărgire

Modul croaziera:
Forare automata prin apăsarea unui buton

Modul curba:
Virare ușoara în soluri dure

Rapid, având cea mai mare viteza de rotație: 284 rpm a prăjinilor de foraj

Controlul forței de împingere:
Ajustarea automata a vitezei și a forței de împingere

Cu cabina mare, confortabila:
Confortabila și ușor de manevrat


Cere oferta

Date tehnice