Înlocuirea cablurilor de alimentare cu utilajul Terra-Jack 125

 

Înlocuirea cablurilor de alimentare cu utilajul Terra-Jack 125

În frumosul oraș Gent din Belgia, trebuiau introduse noi cabluri de alimentare pe sub liniile de tramvai din centrul orașului.

Datorită spațiului îngust și a faptului că utilajele mari sunt interzise, ​​au decis să folosească TERRA-JACK TJA 125. Acesta se clasează între o foreza pneumatică și un utilaj mic de foraj orizontal dirijat cu pornire din groapă. Utilajul cu împingere dirijată de prăjini TERRA-JACK 125 este conceput pentru branşamente dirijate la case și subtraversări de drumuri cu lungimi de până la 30 m. Canalul de forare poate fi lărgit până la 130 mm. Este ca un utilaj mic de foraj orizontal dirijat cu pornire din groapă însă nu necesită bentonită pentru că dislocă solul ca o cârtiță. Pe de altă parte, este ca o unealtă subterană de străpungere care poate fi dirijată. Solul trebuie să poată fi ușor de dislocat.

Utilajul Terra-Jack împinge prăjina de forare în sol. Capul de forare taie un canal de forare în sol. Uneltele de forare pentru utilajul TERRA-JACK 125 îndeplinesc cerințele celor mai înalte standarde de calitate pentru a duce la bun sfârșit și cele mai dificile forări.
În capul de forare se află o sondă subțire pentru localizarea forajului pilot. TERRA oferă diferite capete dirijate pentru diferite condiții de sol.

 

 

În poza alăturată vedeți cum groapa de pornire a fost destul de dificilă din cauza mai multor conducte și cabluri existente. 

 

 

 

 

 

  Peretele din față și din spate al gropii de pornire trebuia întărit cu atenție, pentru a nu deteriora conductele și cablurile existente.

 

  Împingerea direcțională a tijei permite o precizie ridicată. Capul de foraj ajunge la groapa de sosire chiar pe țintă.

 

Imediat ce capul de forare ajunge în groapa țintă este înlocuit cu un expandor cu tăietor și un expandor (lărgitor) cu con. Noua țeavă este legată și ea în spatele expandoarelor și este trasă în același timp. 

 

Instrumentele de expansiune și noua țeavă ajung în groapa de plecare. După doar 3 ore de lucru, subtraversarea cu o lungime totală de 10 m  a fost finalizată.

 

  Noua țeavă cu diametrul de 50 mm. 

 

Mai multe informații legate de utilajul Terra-Jack 125 găsiți în pagina de produs din site-ul nostru prin clic aici