Utilajul de foraj orizontal dirijat DJ 20 ajuta la pozarea conductei de protecție a cablului

Pentru un proiect în Paide, un mic oraș istoric din mijlocul Estoniei, a trebuit să fie trasă o conductă de protecție a cablului de 160 mm si 65 de metri.

S-a decis sa fie folosit TERRA-JET DJ 20, care are un concept de funcționare extrem de bun și nu numai că poate lucra rapid pe șantierele de construcții, ci îl face și pe operator să se bucure de munca sa.

Utilaj de foraj orizontal pentru subtraversări

Utilajul de foraj orizontal dirijat TERRA-JET DJ 20, cu un motor HATZ Diesel puternic de 75 CP (Stage 5), lucrează cu 228 rpm la prăjinile de forare și dezvoltă o forță de împingere/retragere de 9 tone. Amprenta redusă și nivelul redus de zgomot la urechea operatorului fac din TERRA-JET DJ 20 un utilaj ușor de utilizat pentru operator.

Timpul rapid de instalare și mobilitatea sporită vă ajută să folosiți utilajul și în zonele urbane sau la curte. Este utilajul perfect pentru completarea flotei dumneavoastră de utilaje de forare HDD din clasa 8-10 tone.

Sistemele inteligente de asistență a forajului precum controlul tracțiunii, modul de lucru în curbă, ADBSe sau controlul vitezei de forare fac forajul mai eficient și mai ușor. Operatorul se poate relaxa, utilajul face munca.

Comanda electronică CLP gestionează automat toate sistemele de asistare a forajului și simte subteranul, intervenind atunci când aceasta întâmpina dificultăți în sol. Astfel, utilajul funcționează la productivitate maximă.

Pentru a vedea mai multe detalii despre caracteristicile utilajului vedeți pagina produsului.

Utilajul de foraj orizontal dirijat DJ 20 a trebuit să fie condus la locul de unde trebuia sa înceapă  lucrarea. Punctul de plecare al forajului a fost de pe malul unui râu și a fost greu de condus.

Trebuia poziționat utilajul de foraj Dj 20 pentru a putea subtraversa cele două străzi. Știind caracteristicile lui au avut totala încredere ca lucrarea va fi finalizată cu succes.

După o forare pilot reușită, a fost instalat un lărgitor de 215 mm pentru a lărgi și pentru putea trage conducta de protecție a cablului de 160 mm.

După doar  oră și jumătate, conducta a fost trasă peste 65 de metri.

Un total de 5.800 litri de bentonită au fost necesari pentru acest proiect.