Reabilitare ţevi vechi

Reabilitare ţevi vechi  prin metoda PIPe (Metoda ţeavă în ţeavă)

PIPe este sistemul fără săpătură deschisă Terra, întrebuințat de la cămin de vizitare la cămin de vizitare fără a necesita excavarea gropilor de lansare sau a gropilor ţintă. Sistemul, care a primit premiul ISTT, este alcătuit din troliul de cablu TERRA-EXTRACTOR, capul de calibru, prăjini ţevi, placa de tensionare, sistemul de măsurare a forței țevii și calculatorul pentru ţevi Terra, pentru a asigura sistemul de reînnoire a ţevilor de ultimă oră. Capul de calibru deschide ţeava veche la diametrul său inițial, fără a o sparge, pregătind profilul circular în care țeava veche este crăpată, ovalizată, decuplată sau deteriorată și permite instalarea unor noi secțiuni scurte de țevi.

Branşamentele de case pot fi reconectate într-un șanț deschis sau fără șanțuri folosind un cutter robot. PIPe poate fi folosit de la ø150 – 500 mm (6 „- 25”). Noile țevi au o durată de viață de 50-80 de ani și pot înlocui ţevi vechi fabricate din orice material. Metoda PIPe este reglementată în conformitate cu standardul german DWA M 143 partea 15.

Ţevile scurte sunt conectate la capul de calibru prin intermediul prăjinilor PIPe și a plăcii de tensionare spate. Fiecare prăjină PIPe  are aceeași lungime ca o ţeavă scurtă. Pentru asamblarea unei noi țevi scurte, o nouă prăjină PIPe se înșurubează manual. Prăjina PIPE este apoi tensionată folosind un manşon electric care permite asamblarea sistemului de ţevi scurte la o viteză dublă față de sistemele convenționale.

 

Reabilitare ţevi cu X 300 C 

Spargerea ţevilor este o metodă ecologică prin care se înlocuiesc ţevi vechi fabricate din aproape orice material fără șanțuri în același canal de forare. Spărgătorul de ţevi cu cablu TERRA-EXTRACTOR X 300 C sparge (taie) țevile vechi, mărește canalul de forare cu conul de lărgire și trage simultan noua țeavă.La spargerea de la groapă la groapă, spărgătorul de ţevi cu cablu TERRA-EXTRACTOR X  300 este poziționat în groapa de lucru. Se sprijină pe sol cu plăcile din față și de sol. Sunt trase țevi lungi HDPE.

 

 

Înlocuirea țevii dintr-o pivniță cu spărgătorul de ţevi cu cablu

Spargerea ţevilor cu spărgătorul de ţevi cu cablu TERRA asigură un grad ridicat de flexibilitate. Cablul de tragere este introdus în ţeava veche. Apoi, unealta de tăiere și conul de expandare sunt asamblate și sunt trase cu noua ţeavă HDPE. În același timp, vechea țeavă este tăiată și înlocuită în pământ.
Spărgător de ţevi cu cablu pentru înlocuirea țevilor vechi din fontă, oțel, ceramică sau PE / PVC.
Spărgătorul de ţevi cu cablu X 300 C poate funcționa în zonele cele mai mici: L x l = 0,42 m x 0,60 m (16,5 „x 22,6”).
Spărgătorul de ţevi cu cablu X 300 C poate fi instalat în cămine de vizitare de Ø 800 mm (31,5 „) și demontat, poate fi ridicat prin guri de canal de Ø 620 mm (24,4”).
Spărgătorul de ţevi cu cablu X 300 C poate fi dezasamblat cu ușurință în componente mai mici de 45 kg (100_lb). Astfel, acesta poate fi transportat în pivnițe sau cămine de vizitare. Pentru detalii tehnice vedeți pagina produsului.

 

Lucrare cu TERRA-EXTRACTOR X 400

Pentru înlocuirea unei conducte vechi de gaz un client elvețian a folosit TERRA-EXTRACTOR X 400. Vechea țeavă era facută din oțel. În total au înlocuit 225 m în 3 zile.

 

                                                     
 
Designul său modular şi funcţional îl face ușor de operat, ușor de montat și ușor de transportat. Sunt posibile lucrări din cămine de vizitare cu diametrul interior de ø 800 sau ø 1.000 mm. În cazul țevilor scurte cu filet, întreaga spargere se poate face fără excavare. O soluție inteligentă de la TERRA. Pentru mai multe detalii tehnice vedeți pagina produsului.
 
Spargatoarele de tevi pot fi utilate cu mai multe tipuri de cuțite în funcție de țeavă. 
 

 
De exemplu țevile vechi din PVC pot fi ușor înlocuite ușor folosit cuţite speciale ce pot taia țevile în două. Conul deplasează ţeava veche lateral în timp ce trage noua conductă HDPE. 
 

cuţite speciale pt țevi din oțel

 
Pentru țeava din oțel cu pereți subțiri aceasta este tăiată cu cuţite statice cu 3 aripi sau cu cuţite mici cu role. TERRA a dezvoltat cele mai mici cuţite cu role din lume (1 ¼ „- 2”). Chiar și îmbinările de țevi pot fi ușor tăiate. 
 
cutite pentru țevi vechi de plumb
 
Vechile ţevi de plumb sunt reînnoite prin metoda brevetată în 2 pași. Într-o primă etapă, vechea țeavă este tăiată în trei benzi cu cuţite speciale pentru plumb, ținând teava veche de plumb în poziție. Într-o a doua etapă, ţeava veche este deplasată lateral și noua ţeavă este trasă înăuntru. 
 
În videoclipul de mai jos puteti viziona lucrarea cu utilajul TERRA-EXTRACTOR X 300 C.