Utilaj de foraj orizontal dirijat compact Mini-Jet MJS 1600

Utilaj de foraj orizontal dirijat compact Mini-Jet MJS 1600

HDD clasa: 4 – 6 tone, utilaj cu pornire din groapă de vizitareUtilaj cu pornire din groapă cu acționare din cămin de vizitare – MINI-JET MJS 1600

Imaginați-vă să puteți folosi gurile de vizitare ale sistemului de canalizare existent pentru a poza rețele pentru electricitate, gaze naturale și apă fără să fie nevoie să săpați șanțuri în drum sau în grădina din fața unor case particulare. TERRA AG, producătorul elvețian de echipamente de pozare conducte și cabluri fără a fi săpate șanțuri, a dezvoltat un astfel de utilaj de forare HDD lansat din gură de vizitare, capabil să efectueze foraje dirijate dintr-un cămin de vizitare la altul și dintr-un cămin de vizitare la toate casele din jur. La adâncimea de 0,8 m (2.5 ft) puteți poza cabluri de telefon, la adâncimea de 1,20 m (4”) conducte de apă potabilă, iar la adâncimea de 1,60 m (5 ft) conducte de gaz sau cabluri de electricitate. Această metodă inovatoare de pozare conducte a fost dezvoltata în decursul unei perioade de 2 ani în strânsă colaborare cu furnizorul de apă francez, SADE.
Modelul TERRA MINI-JET MJS 1600 este un utilaj de foraj dirijat HDD acționat din cămin de vizitare pentru foraje de până la o lungime de 50 m (165 ft) cu o rază minimă de rotire de 15 m (50 ft). Forajul dirijat poate fi lărgit în mai mulți pași până la diametrul de 300 mm (12”), inclusiv în sol dur. Utilajul TERRA MINI-JET MJS 1600 are un cuplu de 1600 Nm (1200 ft.lbs) și forțe de tragere și împingere de 60 kN (6 tone, 13’200 lbs).


Design compact

Datorită designului său compact, MJ 1600 poate funcționa dintr-o groapă cu dimensiuni de numai 1,3 m x 1,3 m. Amprenta redusă și nivelul redus de zgomot pentru operator fac din TERRA MINI-JET MJ 1600 un utilaj ușor de utilizat și durabil. Timpul rapid de instalare și mobilitatea sporită vă ajută să folosiți utilajul și în zonele urbane sau în spaţii cu acces dificil.


Operare dintr-un cămin de vizitare

Utilajul MJS 1600 poate realiza foraje de diametrul interior de 1.0 m (3.3 ft) dintr-un cămin de vizitare și se poate amplasa prin gura căminului de vizitare de doar 0,62 m (25”). În cazul în care gura căminului este mai mică decât această dimensiune, se poate scoate cadrul capacului căminului de vizitare. Întâi se lasă la locul potrivit în căminul de vizitare cadrul patului utilajului, unde se fixează hidraulic în poziție, după care utilajul de forare din căminul de vizitare este ridicat vertical prin capacul căminului de vizitare și prins cu bolțuri de cadru. Forarea și lărgirea se realizează cu o presiune a fluidului de forare pe bază de bentonită de 0-55 bar (0-800 psi) și un volum al fluidului de forare de 0-38 l/min (0-9 gpm). Datorită acestor caracteristici modelul TERRA MINI-JET MJS 1600 este un utilaj de foraj orizontal dirijat (HDD) mic, dar extrem de eficient.


Locul operatorului

Întreaga funcționare a utilajului TERRA MINI-JET MJS 1600 este controlată de la suprafață, unde este poziționat operatorul împreună cu stația de control, magazia de prăjini și dispozitivul de ridicare prăjini.Nu este necesar ca operatorul să intre în căminul de vizitare în timpul lucrării de forare și lărgire. Operatorul introduce o prăjină de foraj nouă în dispozitivul de ridicare prăjini. Acest dispozitiv transferă prăjina în căminul de vizitare și o poziționează în utilajul de forare. Prăjina nouă este înșurubată în ultima prăjină de foraj. Senzori inductivi fac această operațiune posibilă chiar și atunci când operatorul nu are vizibilitate în căminul de vizitare. Dispozitivul de ridicare prăjini poate fi poziționat și la un anumit unghi deasupra utilajului de forare în cazul în care gura căminului de vizitare nu se află direct deasupra utilajului de forare.


Grup hidraulic Kubota pe motorină

-cu un motor KUBOTA pe motorină cu 3 cilindri, cu putere de 24 kW (33 CP)
- motorul diesel funcționează la 2.500 r.p.m.
- cu 2 circuite hidraulice independente
- 56 l/min la 175 bar (15 gpm la 2’500 psi) pentru cadrul de groapă
- 28 l/min la 125 bar (7.5 gpm la 1’800 psi) pentru stația de mixare și pompare
- cutie pentru documente
- răcitor mare de ulei, cu putere de răcire de 6,4 kW, care permite funcționarea inclusiv în condiții tropicale și în deșert
- întreținere ușoară
- ecologic
- opțional cu filtru
- ștecher de 12 V cu 5 A (60 W)


Sistem de mixare și pompare

-cu rezervor separat de 1.100 l (290 gal) pentru bentonită sau ejactomer
-cu placă de suport pentru 2 saci de bentonită, fiecare de câte 25 kg (50 lbs)
-bentonita poate fi turnată ușor în pâlnia pompei de mixare cu 800 l/min (210 gpm)
- injector (jet Venturi)
- 1.100 l (290 gal) de fluid de forare sunt amestecați cu bentonita în 4 minute cu ajutorul pompei de mare presiune FMC
- volum maxim al fluidului de forare: 38 l/min (10 gpm)
- presiune maximă a fluidului de forare: 55 bar (800 psi)

Date tehnice


Beneficiile dumneavoastra

Cea mai bună rază de îndoire: raza de îndoire de 15 m (50 ft) permite curbe foarte înguste

Acționare cu cilindru dublu (brevetat): batere directă, putere 100% la prăjinile de foraj

Foraj cu TERRA-ROCK:
disponibil ciocan pneumatic pentru forare în piatră

Putere şi viteză:
cel mai puternic utilaj de foraj orizontal dirijat din clasa sa


Cere oferta
Produse similare